Reageren uitgeschakeld

Groeneconferentie ‘DUURZAAM DOOR!’

2012
12.10

Wethouder van Huffelen opent Groeneconferentie ‘DUURZAAM DOOR!’ in Rotterdam
Donderdagmiddag 13 december – 13.00 uur – Het Schieblock – Rotterdam

Donderdagmiddag 13 december organiseert het Rotterdams Milieucentrum haar jaarlijkse Groeneconferentie. De conferentie staat dit keer helemaal in het teken van DUURZAAM DOOR in Rotterdam met Natuur – en Milieueducatie  (NME). De conferentie wordt  geopend door de wethouder duurzaamheid, buitenruimte en binnenstad Alexandra van Huffelen. Aanvang 13. 00 uur – 13 december – in het Schieblock (De Dependance) – Schiekade 189 – Rotterdam.

Onder druk
De Natuur – en Milieueducatie in Rotterdam staat de afgelopen jaren danig onder druk. Centra voor Natuur en Milieueducatie en educatieve tuinen worden gesloten omdat deelgemeenten moeten bezuinigen en ook is het aanbod gericht op voortgezet onderwijs tot een minimum teruggeschroefd.

Nieuwe ontwikkelingen
Maar er zijn ook veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Natuur – en Milieueducatie in Rotterdam. Zo nemen ouders en scholen bijvoorbeeld het heft in eigen handen en organiseren (in de deelgemeente Noord) zelf de schooltuinen. Ook krijgen andere partijen zoals ‘de Speeldernis’ en het Buurtlab de ruimte om NME te organiseren in diverse Rotterdamse wijken.  Ook wordt het aanbod van NME verbreed met meer dan natuur alleen, ook duurzaamheid (in al haar facetten) gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de NME van daagde dag. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een ‘duurzame doorgaande leerlijn klimaat, energie en natuur’ voor en in samenwerking met het voortgezet onderwijs in Rotterdam.  De bedenkers van deze leerlijn vertellen op de Groeneconferentie hier meer over.

www.010rotterdam.nl

www.duurzaamverder.nl

 

Tags: ,

Comments are closed.