Reageren uitgeschakeld

Samen werken aan meer groen dankzij Groen en Doen

2012
09.26

De nieuwe regeling Groen en Doen stimuleert en ondersteunt vrijwilligersactiviteiten op het gebied van natuur- en landschapsbeheer en groen in de stad.
De Groen en Doen subsidieregeling is opgericht in opdracht van het ministerie van E,L&I. Deze regeling is een waardering voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor (stads) natuur en bestaat uit twee delen:- Subsidievouchers voor opleidingsactiviteiten- Prijsvraag voor projecten die een bijdrage leveren aan vrijwilligerswerkVrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen van 1 oktober tot en met 9 november een subsidievoucher aanvragen ter waarde van €1000,- via de website www.groenendoen.nu. Hiermee kunnen opleidingsactiviteiten bekostigd worden die minstens het bedrag van de voucher bevatten. Groen en Doen wil op deze manier kennis en vaardigheden van (toekomstige) vrijwilligers vergroten.

Voor grootschalige projecten die minimaal €50.000,- kosten heeft Groen en Doen een competitie opgericht. Door middel van social voting en een jurybeoordeling worden 2 winnende projecten geselecteerd. Beide winnaars ontvangen een bedrag van €50.000,- voor de uitvoering van het project. Staatssecretaris Henk Bleker tekende op 13 september de regeling die garant staat voor het verstrekken van de ruim 600 subsidievouchers aan vrijwilligersactiviteiten. Groen en Doen wordt uitgevoerd door Dienst Regelingen en Agentschap NL in samenwerking met Stichting GreenWish. Rinske van Noortwijk, mede-oprichter van Stichting GreenWish legt uit: “Groen en Doen is een snelle regeling voor iedereen. Wij hopen dat we ook mensen kunnen bereiken en motiveren deel te nemen die (nog) niet zo thuis zijn in de ‘groene hoek’. “

Op de website www.groenendoen.nu kunnen vanaf 1 oktober activiteiten en projecten zich aanmelden voor de financiële ondersteuning. Groen en Doen wil laten zien hoe leuk en waardevol het is om zelf in het groen aan de slag te gaan. Daarom worden op deze site de activiteiten en projecten en hun voortgang ook bijgehouden door middel van een interactieve kaart.

Comments are closed.