Reageren uitgeschakeld

Burgerinitiatief ‘Groene metropool’

2011
10.17

Ruim 7500 handtekeningen voor groen verkeersplan

Milieudefensie en burgers van Zuid-Holland bieden aanstaande woensdag het burgerinitiatief aan waarin duurzame oplossingen voor verkeersproblematiek in de regio Rotterdam-Den Haag staan. In de hal van het provinciehuis zal Milieudefensie een grote groene metropool opbouwen en de Provinciale Staten oproepen dit voorbeeld te volgen. In totaal hebben 7564 mensen het burgerinitiatief gesteund. Met het verkeersplan van Milieudefensie zijn grote infrastructurele projecten als de Blankenburgtunnel en de A13/A16 niet nodig.

Het verkeersplan van Milieudefensie werkt beter tegen files dan de de verkeersplannen die het kabinet voor de regio heeft. Het verkeersplan levert veertig procent minder files op, en verbetert de luchtkwaliteit en bewaakt de leefbaarheid in de regio. Daarnaast worden er geen natuurgebieden doorkruist met asfalt, zoals bijvoorbeeld bij de eventuele aanleg van de omstreden Blankenburgtunnel door het Midden-Delfland gebied. Volgens Milieudefensie moeten de Provinciale Staten Zuid-Holland zich inzetten voor oplossingen van verkeersproblemen die de leefbaarheid van de regio niet schaden.

Het verkeersplan is doorgerekend volgens dezelfde modellen als het ministerie voorschrijft.Wat: aanbieden burgerinitiatief
Waar: provinciehuis Den Haag ( Zuid-Hollandplein 1, Den Haag)
Wanneer: woensdag 19 oktober. Van 12 tot 12:30 is de presentatie van het burgerinitiatief. Vervolgens vergadert de Statencommissie Verkeer en Milieu over het burgerinitiatief.
Kijk hier voor meer informatie over de groene metropool: http://milieudefensie.nl/groenemetropool

Comments are closed.