Reageren uitgeschakeld

Groene grafitti voor Poezenbootkatten

2010
10.13
Met behulp van een hogedrukspuit vraagt de Sophia KattenBond aandacht voor zwerfkatten in Amsterdam. Op diverse plaatsen in de stad is ‘groene grafitti’ geplaatst, met de boodschap: Sms ‘POES’ naar 4333 en doneer eenmalig Є 1,50. De opbrengst van deze sms-actie gaat naar De Poezenboot, het drijvende asiel op het Singel dat zich ontfermt over Amsterdamse zwerfkatten. Op 4 oktober werd de eerste ‘spuit’ gezet door Cats-musicalster Marleen van der Loo.

Zwerfkatten
In Amsterdam leven duizenden zwerfkatten. “Dagelijks komen er nieuwe katten bij, gedumpt door mensen die zich te laat realiseren dat een kat meer nodig heeft dan een kattenbak en een blik voer”, vertelt Dorith Gelberg van de Sophia KattenBond. Vaak zijn deze zwervers niet gecastreerd, wat leidt tot talloze nestjes kittens. “Hun toekomst ziet er weinig rooskleurig uit”, zegt Gelberg. “Het straatleven is hard en brengt allerlei ziekes en parasieten met zich mee. De dieren lijden honger en kou en sterven vaak vroegtijdig.”

De Poezenboot
De Poezenboot in Amsterdam ontfermt zich over deze dieren. Al sinds 1966 worden hier katten opgevangen die rondzwerven of worden afgestaan. Nadat ze onderzocht en gecastreerd zijn, wordt voor hen een liefdevol thuis gezocht. Gelberg: “Om dit goede werk te kunnen blijven doen, is financiële steun hard nodig. Niet alleen voor de verzorging van de katten, maar ook voor de boot zelf. Die ligt namelijk niet goed vast aan de kade, waardoor de katten en de vrijwilligers veel last van hebben van schommelingen”.

Sms ‘POES’ NAAR 4333
Het vastleggen van De Poezenboot kost ruim Є 2.000,-, een bedrag dat dit drijvende asiel niet zomaar kan ophoesten. Ook het opvangen en laten castreren van het groeiende aantal zwerfkatten kost veel geld. Om De Poezenboot te helpen, organiseerde de Sophia KattenBond een sms-actie. “Iedereen die het woord ‘POES’ naar 4333 sms’t, doneert eenmalig Є 1,50″, zegt Gelberg. “Deze KattenActie loopt tot 1 januari 2011 en de opbrengst komt geheel ten goede aan De Poezenboot.”

Groene grafitti
Om de sms-actie onder de aandacht te brengen, werd de Sophia KattenBond geholpen door de milieuvriendelijke reclamemakers van GreenGrafitti. Met behulp van een sjabloon, water en een hogedrukspuit verspreidden zij de sms-boodschap door heel Amsterdam. Op maandag 4 oktober, Werelddierendag, vond de aftrap van de actie plaats. Op het dak van De Poezenboot werd de eerste groene grafitti voor zwerfkatten geplaatst door Cats-musicalster Marleen van der Loo.

Comments are closed.