Reageren uitgeschakeld

Groot groen dak voor Erasmus MC

2010
09.29
Op de nieuwe bovenetage van het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is donderdag 16 september door wethouder Alexandra van Huffelen en Anton Westerlaken (RvB Erasmus MC) een groen dak van 3000m2 geopend. Daarmee is dit dak het grootste gesubsidieerde groene dak van Rotterdam. Het groene dak op het Sophia Kinderziekenhuis is het begin van totaal 12.500m2 groen dak dat uiteindelijk op de verschillende daken van het nieuwe Erasmus MC zal worden gerealiseerd.
Groene daken dragen bij aan een schonere lucht, beperken de wateroverlast bij extreme regenbuien, zorgen voor een langere levensduur van het dak en maken de stad groener. Bovendien bieden ze een aantrekkelijker uitzicht voor mensen in omliggende gebouwen. Twee jaar geleden is de gemeente Rotterdam in samenwerking met de waterschappen gestart met een subsidieregeling om groene daken te stimuleren. Het groene dak op het Erasmus MC – Sophia is het eerste resultaat van de overeenkomst die november 2008 tussen het Erasmus MC, Vriendenfonds Erasmus MC en de gemeente Rotterdam is afgesloten en leidt tot 12.500m2 groen dak in 2017.
Samen werken aan een duurzaam Rotterdam “Als Erasmus MC vinden we het vanzelfsprekend onze bijdrage te leveren aan een duurzaam Rotterdam. Daarnaast is groen een belangrijk onderdeel van onze nieuwbouw: het is bekend dat een groene omgeving bijdraagt aan het herstel van mensen”, aldus Anton Westerlaken (RvB Erasmus MC). De groene daken op het Erasmus MC worden mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Vriendenfonds Erasmus MC en de gemeente Rotterdam.
Wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte): “Ik ben er trots op dat we in samenwerking met Erasmus MC 12.500m2 aan groen dak in de stad kunnen realiseren. Want alleen samen met bewoners, ondernemingen en instellingen kunnen we Rotterdam duurzamer, aantrekkelijker en economisch sterker maken”.
Bron: RCI

Tags:

Comments are closed.